Care-i treaba cu „trofeul”?

Cineva zice intr-un comentariu ca femeia e un trofeu, ca barbatul are in adn sa cucereasca si ca asta il face sa se simta bine.

Ii multumesc pentru mingea la fileu ridicata si pentru ineptia ce stiu ca e un standard de gandire pe care si-l iau multi ca reper de referinta si ca scuza pt nerecunoasterea propriei nesimtiri care oricun nu aduce niciun beneficiu, ci doar degradare interioara, nemultumire, frustrare, victinizare, in niciun caz nu il ajuta pe barbat sa se simta bine, dupa cum zicea (si asta te face orice, dar sigur nu te face barbat)…oricum, adesea nici ei nu gandesc ce spun. Apoi adauga ca simplu fapt ca barbatului ii vine sa insele confirma natura lui de vanator, iar eu comentez asta cu placere:

In primul rand, nu doar la barbat apare „nevoia de a insela”. Ca vrei „sa inseli” nu are nicio legatura cu vanatoarea. Nevoia de a nu fi in separare cu un singur om nu are nimic rau de fond, e uman, ci modul in care alege fiecare sa o faca.

In realitate (se) INSEALA omul care isi reprima relatiile, atractiile, conexiunile cu cei cu care ar vrea.

Inseala cel care nu isi asuma si o face pe ascuns in loc sa aiba verticalitate si sa spuna, lipsit de orice tensiune, discutand liber cu fiecare om din viata lui exact cum stau lucrurile.

Inseala cel caruia ii este frica sa nu fie inselat, adica cel care isi poseda partenerul, nerespectandu-i libertatea, nerespectand faptul ca e un om. Nu pentru ca iese cu altcineva inseala, caci adesea nu o face tocmai ca celalalt sa nu o faca, ci il inseala pentru ca pretinde.

Inseala cel care nu isi vede ipocrizia, pupand in fund pe fiecare si cumparandu-l cu „esti cel mai/singurul etc”.

Inseala cel care se caca pe sufletul celorlalti si ii vede drept trofee, astfel „simtindu-se bine”, dar isi taie orice acces la un om real…asta aduce suferinta tradatorilor, a celor care-si tradeaza propriul interior.

Calculele de profit si perdere, frica, seductie de dragul bifarii si ca sa iti validezi impotenta umana te face sa vrei trofee. Omul asumat nu isi refuza relatiile pe care si le doreste, cu riscul de a fi respins de toti cei pe care alege sa nu ii minta si cu care chiar isi doreste sa ramana impreuna.

Barbatul e „vanator” pentru buna+stara umanitatii, a lui, a celor din jurul sau, nu contra lor.

Bunul simt, omenia, libertatea interioara sunt confundate.

Animalica este subjugarea intimitatii absolut necesara dintre oameni….cat despre pornirile acelea animalice…de aceea esti om, sa te vezi, sa le transcezi, caci om devii, nu esti.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s