Puterea de sine vine din cunoasterea propriului loc in timp real

Cand iti cunosti bine locul (cel interior in special, caci de aici deriva restul), iar ceea ce stii, in limita intelegerii proprii, stii bine, pana-n ultima celula din tine, nu te feresti sa o arati, nu te intimideaza proiectiile de superioritate ale celor care oscileaza in polaritatea inferioritatii/superioritatii si chiar iti expui cu fermitate aparent aroganta, dar taios de lucida, competenta de care esti constient, fara sa faci parada din ea, ci doar in situatiile de criza, adica cele in care ti se incearca rezistenta si autenticitatea….nu pentru a-ti demonstra „dreptatea” (atitudine total venita din tulburare si povara, nicidecum din prietenie reala izvorata din luciditate), ci pentru a-l ajuta pe celalalt sa isi dizolve slabiciunea, nealimentandu-i pozitia de atac a fricilor gata sa fie zdrobite.

Tu nu poti recunoaste competentele si intelegerile cuiva pana nu ti le cunosti clar pe ale tale, iar cand le cunosti pe ale tale iti dai seama ca adevarata stare de recunostinta fata de viata/smerenie/manifestare naturala este cea in care nu te subestimezi si nici nu te supraestimezi. Sa te lasi intimidat, sa te indoiesti de tine este lipsa de recunostinta/smerenie si nerecunoasterea competentelor vietii.

In punctele in care se petrece transformarea, acele dureri ale nasterii reale a omului resuscitat din tine, esti foarte tenatatsa fugi pe orice poarta de scapare, iar acestea apar de pretutindeni si in loc sa iti asumi responsabilitatea, aluneci in vinovatii si acuzatii. Inteleapta mea prietena, Raluca​, zicea ieri, discutant printre rasete si pe tema durerilor care ne salveaza de la suferinta ca „inainte sa iti fie bine, o sa iti fie mai rau”, suna delicios de clar, asa e?

Confundam iubirea cu dragostea si dragostea cu acadelele. Confundam omul cu emotia si emotia cu trairea!

…doar despre asta e vorba…sa te ocupi de propriile amenajari interioare,
sa-ti cunosti locul si sa nu cazi in tulburare. Singurul spatiu de actiune al fiecaruia este cel interior, receptiv fiind (oricum, in mod natural) la orice virus da sa-ti contamineze limpezirea. Atat!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s