Hipnoza „scopului in viata”

Una din marile capcane/scuze comode ale neasumarii este aceasta hipnotica idee a scopului/menirii in viata. E un concept fad si speculat, fara fond, exploatand o superioritate subtila incoltita acolo unde bazele claritatii nu sunt puse, astfel hranind o importanta de sine care, dupa o vreme, poate genera nemultumiri de sine, inadaptabilitate, autoagresiune interioara, judecata si conflict cu intreaga lume, retragere, renegare (separare de restul ca si cand nu ai fi parte din tot/constiinta colectiva).

Cu adevarat viata este creata spre experimentare, bucurie, luciditate, sa iti fie bine acolo unde esti, cu ceea ce esti si cu ceea ce ai, de aici, toate celelalte vin ca si consecinte ale terenului pregatit fertil, prin lucrare atenta, fara osanda si greutatea invinovatirilor, goanei dupa scop, fricilor si asa mai departe.

De ce are nevoie omul sa se preocupe de scopul sau cand el traieste ascultandu-si substratul, sinele? Unde vrea sa ajunga si de ce/cine fuge? Incotro e menirea si implinirea si cum o recunosti daca nu o traiesti aici?

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Hipnoza „scopului in viata”

  1. Evoluăm la nivelul nostru de gândire.

  2. Roman Florin zice:

    pai oricare dinter noi a venit aici cu un scop. cel mai adesea cu scopul de a ne rezova situatii carmice sau pentru diverse pedepse,pentru ce nu am facut bun sau frumos in alte lumi/vieti. Doar ca intr-adevar multi se ascund in spatele acetei dileme- care e scopul nostru in viata? si in loc sa incerece să isi realizeze acest scop care se releva intotdeauna sinelui, ei acei multi incerca sa despice firul in patru si se incarenceneaza intr-o cautare perpetua plina de orgoliu si egoism. care duce intotdeauna spre adevaratul scop al veniri aici.
    Da se lasa hipnotizati, de propriul orgoliu si egoism si e mici realizari de duzina crezand ca acesta este maretul scopl a vietii lor.
    Nu pot accepta creatia……din iubire….Nu pot accepta cu adevarat nimic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s