Situatii de criza vitale- banii, mancarea si sexul…

Banii, mancarea si sexul au aceesi sursa, acelasi fir comun si acelasi rol in viata omului. Omul e creat sa traiasca in bucurie, in abundenta, insa obsesia lui pentru acestea (agatarea de teama de supravietuire care genereaza inconstienta comparatiilor, competitiilor, superioritatilor, vinovatiilor care ruginesc fiinta) l-a dus sa intalneasca polul opus, de tristete, saracie, foamete (ceea ce este atat de benefic pentru a observa omul de azi). Natura are de toate pentru toti, iar omul curatat de iluziile fricilor, lacomiilor si asa mai departe, care a ajuns sa se cunoasca in toata plinatatea lui, aruncandu-se pana-n adancurile fiintei sale, ajunge sa vada ce inseamna bucuria de a trai, pur si simplu, in abndenta cea naturala si sanatoasa care, la nivel macro, ar echilibra toate deficitele lumii.

Umanitatea reala se observa in contextele de lipsa, continutul iesind la suprafata, iar un continut sanatos transforma intregul context, echilibrandu-l, el mentinandu-si fermitatea si luciditatea. De aceea, dupa ce omul „se scoleste bine”, trecand (trecandu-se) prin situatii dificile si pricepe ce e aia umanitate si abundenta, nu mai duce lipsuri (mai ales ca mediul de astazi nu-l trece chiar prin hau). Numai in situatii de criza te vezi pe tine si apoi, fiind sincer cu tine ii poti evalua si pe ceilalti.

In situatiile de test, circumstante cerute de altfel, perversitatea mentala iese la iveala, frica ce s-a lasat la fund tulbura intregul continut daca nu este transformata in fermitate. Asa vezi la vreme de foamete ce si cum primeaza, teama de moarte care iti taie ratiunea, sau luciditatea care stie sa-si managerieze simturile, resursele etc (nu vorbesc de vremuri de razboi), apoi asa vezi cand ramai fara bani, ce putere au ei asupra ta si cum iti perverteste omenia, acelasi lucru petrecandu-se si cand ai mai mult si de asemenea, sexul evidentiaza iar umanitatea, caci omul, din foamete de afectiune, atentie, validare, placere ramane prins (caci alege) si posedat de acestea, ingradind pe cel care i le ofera, conservandu-l si indesandu-l in borcanul cu pretentii poleit cu „iubire”, astfel devine agresiv cand cineva ravneste la sursa lui de hrana de atentie, sex, validare, acesta fiind doar un mijloc.

De aceea situatiile sterile, nesupuse situatiilor de criza prea des sunt superficiale, roz, stralucitoare, dar fara gust si nehranitoare. Astfel vezi relatii frumoase pana in punctul libertatii celuilalt (cum sa indraznesti sa iti doresti sa fii om si sa vrei sa te bucuri de tot ce iti vine firesc si de toti ceilalti din viata ta, ca doar eu mi-s „cel mai” important), vezi oameni buni pana in punctul in care e necesar sa lase si sa fie dispusi sa piarda tot….de acolo, el nici nu banuieste, ca acesta este punctul de plecare catre adevarata abundenta (natura e creata perfect), profunzime, bucurie, hrana vitala, care alimenteaza structuri, nu doar pe termen scurt, la suprafata.

As putea compara foametea, lacomia, o relatie de azi, cu pretinderi si asteptari cu alimentatia nesanatoasa. Zaharurile si carbohidratii nesanatosi dau energie la suprafata, devitalizand si imbolnavind pana in structuri, insa mancarea sanatoasa hraneste si energizeaza bland, profund si pe termen lung celula cu celula. Ce-i drept, gustul seducator al stralucirilor mereu ia ochii, provoaca dependente si asa ajunge omul de azi posedat, caci el este in posesia propriilor goluri pe care prefera sa la acopere prin diferite metode mojicesti ridicate la grad devirtute, in loc sa se intrebe pana la cel mai dureros adevar, ce din el face asta, e pe pilot automat, isi traieste predispozitiile si temerile amplificate sau e ceea ce este cu adevarat acolo?
….asta inseamna transformare interioara profunda, nu de suprafata, numai la bine si caldut, cand omul, nici pe foamete, saracie si lipsa nu pretinde, nu cucereste, nu isi calca pe suflet, vazand limpede umanitatea din celalalt si stiind sa faca transformari si acolo unde e (in corporatii daca e cazul, sa radieze, sa planteze seminte de luciditate, nu sa fuga speriat de lacomie, chiar daca e justificat)….de aici pleaca abundenta si de aici omul nu mai duce nicio lipsa, fara sa se preocupe de ceva anume in afara de ceea ce este….dupa limpezire, nici de ceea ce este nu mai are nevoie sa se preocupe, atentia fiindu-i deja in profunzimi si se prinde singur „cu mâța in sac” atunci cand e cazul.

Toate cele expuse sunt cauzele tuturor incordarilor si suferintelor umane, caci omul nevazandu-si sensul de a fi, e flamand dupa sens, lumina, orgasm, mantuire, nevazand lumina de sub nas, ravna si foametea orbindu-l…nu ele, ci el.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Situatii de criza vitale- banii, mancarea si sexul…

 1. sserbanro zice:

  Frumos monlolog interior, m-a prins lectura şi mi-am recunoscut mare parte din drumul parcurs către mine… 🙂
  Fain! Felicitări!
  Mi-ar place ca virusul tău să devină o molimă cu rapidă răspândire! 😉
  Anyway… Toate la timpul lor…
  Să ne citim cu drag şi spor! 🙂

 2. Am vizitat în 2014 Romania şi am constatat căci superficialitatea este moneda vizuală.Am sosit în bocanci haine de muncă de șantier relativ în bune condiţii și de bună calitate deoarece am prevăzut să călătoresc şi să văd terenuri,case de vânzare prin țară. Vărul mi-a spus căci îi este rușine să iasă cu mine în oraș la cumpărături,la bănci,birourile guvernamentale deoarece arăt ca un muncitor.Am cumpărat o giacă de second-hand numai ca să arat mai parvenit cu toate căci aveam mii.. de dolari cu mine,din păcate nu se vedeau.O țară cu oameni majoritari săraci fac totul să arate mult mai bine decât în realitatea,au mașini dar stau în fața casei deoarece costul de benzină este exagerat şi cu 17 milioane lunar câștig nu poți călători în fiecare zi.Mâncarea cumpărată de la Supermarketurile din țară costă exact ca în Canada,este o umilinţă pentru cei care nu au bani să cumpere deajuns.Referitor la sex în România este cine are bani poate să cumpere și să aibe cinci femei.Normal,femeile au fugit cu milioanele la Italieni,Spanioli,Germani,Francezi ca să își găsească o viață mai bună.România este o țară de 5 milioane de pensionari pe care îi găsești la Supermarket la cumpărăturile zilnice,femei tinere cu copii îi vezi la sfârșit de săptămână.Sex există numai la speculați şi interes reciproc dacă deții condiţii şi interesul de a căuta fata Morgană.Iubirea este cântărită la milioanele vechi pe care dorești să faci transferul de proprietar.Există şi excepții foarte rare de iubire care nu se văd,sunt intime, personale.

 3. Black Thorne zice:

  In speranta ca daca le ajunge oamenilor destul de ‘la os’ situatia, o sa treaca peste frica sufocanta care indeamna la uitare de sine.
  Nu ma pot abtine sa nu iubesc intr-un fel situatiile de criza – din viata mea pentru lectii, din viata celor din jur pentru ca atunci sunt rarele momente cand le poti spune adevarul in fata si sa-l recunoasca si ei, nu sa se piteasca dupa ‘imaginea publica, moralitate, etica, bun-simt’ si o sumedenie de alte concepte care chiar si daca ar fi bune, sunt utilizate ca scuza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s