Sexualitate si negare egotica ascunsa sub dispret

De dimineata, o prietena draga imi povestea la telefon despre o discutie intre barbati pe care a auzit-o, in care unul dintre acestia isi prezenta dispretul fata de o tipa cu care facuse sex caci in namolul in care el se scalda, ea ar mai fi trebuit sa astepte inca vreo cateva luni. Ceea ce vreau sa subliniez este radacina acestor comportamente pervertite, de superioritate in care dispretul acesta ascunde o mare de disperare.

Barbatii dezvolta o frica fata de femei (reciproca fiind valabila, caci nu exista unilateralitate), un dispret fata de sine si o nevoie de posesie si falsa siguranta, acest fapt anuland perceptia prin care el sa fie capabil sa distinga feminitatea aceea vulnerabila, daruirea feminina, contopirea, expansiunea trairii si bucuriei momentului (fiind ocupat de calcule contabilicesti care desigur, duc lafaliment), acest comportament hipnotic fiind intretinut de asemenea de femeile care cauta validare, siguranta, exclusivitate, toate acestea avand la baza determinantul prejudecatilor, fricilor care hranesc un egoism ce transforma omul intr-un frigid care nu mai are acces la trairea autentica a sexualitatii, acesta din urma devenind doar moneda de schimb.

Imi dau seama ca astfel, prin parsivitatea aceasta egotica a intereselor fricii, omul poate ajunge sa traiasca o viata intreaga intr-o falsa relatie „oneste si morala”, privandu-se de reala experienta a intercomunicarii, uniunii, contopirii, sexualitatii vitale si vii.

E lesne a observa lipsa masculinitatii/feminitatii asumate, a maturitatii si capacitatea alterata de a te vedea pe tine gol in fata ta.

Situatia expusa, desigur, este intalnita in multe aspecte ale vietii de zi cu zi si bineinteles ca efectele nocive sunt resimtite la toate nivelele lumii….

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sexualitate si negare egotica ascunsa sub dispret

  1. Abordați ceva foarte greu de exprimat,fiecare este unic în relația sa sexuală pe o perioadă de 40 de ani de zile.Omul are o uzină care produce fierul în consum eretic sexual şi partea feminină elimină prin menstruație fierul din sânge. Aşa căci partea masculină caută să aibe relații de plăcere sexuală pentru ași diminua fierul din sânge pe când partea feminină are tendința să observe acest fenomen şi ia deciziile în funcție de percepția sa personală.În realitate omul se gândește exclusiv la sexualitate pe lunga sa perioadă sexuală.Femeia se gândește exclusiv la ce va purta ca îmbrăcăminte şi obiectele pe care trebuie să le cumpere,excitație vizuală, trebuie să își cumpere pantofi iar prietenul se uită la piciorele sale imaginând corpul ei, penetrația următoare.În mare măsură opiniile sunt divergente din motive multiple,baza de gândire este complexă,realitatea se poate observa dacă aveți mult timp şi un spirit larg clarvăzător.
    La mulți ani Alina.

  2. Florin zice:

    Păi da bărbaţii sunt aşa cum sunt, dar nu neapărat ei cu ei, sau din cauza lor. Femeile, de multe ori provoacă foarte multe situaţii neplăcute, tocmai din cauza modului lor de a privi situaţiile prin care trec.În primul rând, au uitat sau nu mai vor, să fie sincere, cu propriile trăiri, dar şi cu ale celorlaţi, din jur. Inclusiv sunt mincinoase faţă de proprii copii, din motive serioase zic ele, puerile în fond.În al doilea rând toate, îşi judecă partenerii aşa cum ar dori sa fie el, în realitatea lor, nu cum este în realitatea lui. La fel şi cu aşteptările. Se aşteaptă să primească ceea ce îşi închipuie în realitatea lor, nu ceea ce ar putea cu adevărat să primească de la cât poate partenerul să le dea. Niciodată, aproape, nu acceptă că partenerul le va oferi maxim din cât poate el şi nimic mai mult. Cât priveşte relaţia sexuală dintre bărbaţi şi femei, e incorect de vorbit despre satisfacţie sau insatisfacţie, atâta timp cât nu comunică cu partenerii, de cele mai multe ori ele refuzând orice discuţie pe motiv că le este ruşine să discute. Păi când se dezbracă în faţa partenerului şi încep să îl mângâie şi să îl sărute, oare nu le apucă ruşinea . Şi până la urmă dacă nu sunt sincere cu ele şi cu partenrul cu ce drept judecă şi dau sentinţe, şi aruncă dispreţul sau desconsiderarea asupra unui om. Poate multe dintre femei ar trebui să mai reflecteze la ceea ce îşi doresc şi cum transmit ceea ce vor de la cei din jur şi apoi să vadă ce e rău sau bun la alţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s