Relationari…

„Atâta timp cât cineva caută o relaţie ca să scape de singurătate ori de plictiseală…să nu se mire dacă în scurt timp se găseşte mai singur şi mai plictisit, dar într-o relaţie.” zice un prieten

Completez prin a spune ca: sa nu se mire atata timp cat cauta o relatie…de ce o cauta, deja vorbim de ceea ce modeleaza efectele.

Insasi cuvintele „cautare, dorinta” releva si au ca fond incordarea, goana, ravna….ceea ce numesc „ceva firesc” este atitudinea omului care a ajuns in punctul in care ii este bine cu sine, isi este autosuficient (doar din preaplinul sau putandu-se bucura de altii fara a mai pretinde) si si-a simtit solitudinea. Solitudinea reprezinta in fapt adevarata maturizare si asumare….pana nu-ti asumi solitudinea, ai sentimentul singuratatii si intre oameni, iar cautarea va fi o continua ravna.

In fapt omul nu are ce cauta, el doar descopera fascinat, se bucura de ceea ce este, de aceea omul caruia ii este bine cu sine se poate bucura de relationari libere, intru totul, fara sa se gandeasca la a pastra, la o data viitoare, la cum sa faca si cum sa caute oameni, acestea toate fiindu-i efecte, reprezentand consecinte ale integritatii fiintei lucide de care el nu are nevoie sa se preocupe.

Asadar, cautarea relatiilor reprezinta calea sigura spre a le rata, iar cel ce le cauta, nu poate vedea profunzimea relationarilor de dincolo de cautari….raul curge la vale, oricat l-am impinge noi la deal, tot ce facem este sa ne devitalizam, caci e zadarnic si denaturat sa te pui cu natura.

Goana dupa mantuire, fericire, orgasm, iluminare, extaz si altele reprezinta osteneala omului de azi care se pune in calea sa. Omul care traieste pecursul raului lasandu-l sa-si urmeze calea, curge odata cu el, ii simte lumina si numai cauta iluminare, ii simte bucuria si nu mai cauta orgasm, toate acestea, repet, sunt consecinte de care omul nu are nevoie sa se preocupe.

Cautarea e si ea parte din procesul de deziluzionare, de care ne putem lipsi saunu, dupa alegere, pentru ca este o iluzie pe care omul o poate folosi in beneficiul propriu, ideea era alta, sa nu ne agatam de o nuanta. Sa-ti reprimi cautarea, clar nu e o solutie, ci e calea sigura spre noi si noi nemultumiri si blocaje care, de la micro la macro, duc la boli fizice si de constiinta, insa sa-ti constientizezi cautarea, sa o traiesti asumat si poate chiar sa o transcezi inainte de a mai intra in ea, e altceva. Desigur, diferenta o face fiecare in el insusi, pe plaja sa de sinceritate fata de sine.

Fauritor de propria-i integritate, omul-Om isi urmeaza calea asa cum este ea, pregatindu-si bastoane pentru dealuri, pietre de doborat nuci pentru hrana, ulcioare pentru apa si asa mai departe….nu se impotmoleste in gropi mlastinoase, luandu-le ca atare.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Relationari…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s