Omul are de sărit în gol, până in hăul ființei sale.

Omul are de sărit în gol, până in hăul ființei sale. Are să-și vadă întunecimea de care îi este atât de teamă privind-o in jur, pe care, odată ce o îmbrațișsează cu acceptare, are să vadă că dacă mai face un pas și dă cortina la o parte, găsește o mare de sclipire, în ceea ce este.

responsabilitatea-de-a-fi

Deși mai oscilează, că parcă are tendința să i se facă dor, aduce după sine și pe cei din jurul său, nu de mână, ci prin ceea ce este. Căci există un prag pe care nu-l mai poate trece decât după ce ajută și pe ceilalți, făcând…nimic in mod deosebit, doar fiind în starea firească.

Așa, din aproape în aproape, în mijlocul oricărei furtuni, are să-și amintească de singura cunoaștere cu adevarat validă, dincolo de orice școală l-ar fi instruit, aceea de a-și păstra conectarea, legatura cu sinele în mod conștient, de a se duce să se hranească, știind de unde să-și ia energia când se simte dezhidratat, altfel se usucă și fiecare om uscat duce la o nație uscată, bolnavă și gârbivită.

„Legile unui popor, drepturile sale, nu purced decât din el însuşi.”
Mihai Eminescu

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Omul are de sărit în gol, până in hăul ființei sale.

  1. Roman Florin zice:

    Parerea mea e ca omul nu are de sarit in hau pana in adâncul fiintei sale, deoarece in adancul fiintei sale nu este un hau, ci este insusi el, omul, iar de sarit, a facut-o atunci când a iesit din prorpia fiinta si a inceput sa caute repere in intunericul din afara sa.Din pacate omul dsin ziua de azi se indeparteaza tot mai mult de ceea ce este el de fapt si cauta tot mia mult sa se regaseasca in ceea ce este in afara propriei fiinte. De ce? Pentru ca asa a fost invatat, asa i-sa spus ca e bine pentru el. Oare cum ar fi daca acestea fiinta minunata numita OM si-ar opri mintea pentru cateva secunde si s-ar reintoarce la propriul eu, si ar descoperi cat e de frumos , cat e de puternic si ca tot ce are nevoie , si mai mult dacat atat, gaseste acolo oricând doreste?

  2. Nicoleta zice:

    frumos articol!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s