…precum o papusa ruseasca, este si Intregul

De la mic la mare, continandu-se bucata cu bucata, imbracand bucata cu bucata. 

Ce vreau sa spun este ca miscarea de schimbare (transformare sau revenire, as zice) e necesar sa se petreaca in armonie cu intreaga creatie (legile universului), privind atent spre ceea ce vrem a fi.

Fiecare constiinta cu atentie treaza influenteaza in juru-iin mod benefic si constructiv, mai intai celulele corpului in care se afla. Omul transformat in fiecare parte din el (nu doar intelectual,ci cu traire), va aduce acelasi soi de influenta in zona de desfasurare (toti cei cu care interactioneaza), apoi celula (cetatean) corpului (gradinii) romanesc va influenta alta si ala celula, adica celula romaneasca o influenteaza pe cea europeana si tot asa, pana la macrocosmos. 

Ne aflam in punctul in care celula „mai mare” alege influenta exterioara in locul celei din careeste creata, cea „mai mica”. Precum noi alegem influenta celorlalti, ignorand vocea interioara, asa am creat si la nivel de constiinta colectiva, incat badea Gheorghe (celula din care-i creata gradina romaneasca) este ignorat in favoarea unor glasuiri exterioare in scopuri speculativ-comerciale. 

Se observa clar si limpede similitudinea micro-macro, asa e?

De unde incepe lucrarea in lume? Ce cultivam, aia culegem, iar ce culegem, tot de acolo vom sadi la loc…

Avem 4 (patru) elemente primordiale, nu? Creatia este alcatuita din apa, aer, foc si pamant. Ce ne facem acum cand constiinta noastra a hranit atat de mult exteriorul din teama si neincredere incat s-a ajuns in punctul in care 3 dintre acestea sunt amenintate (apa, aer, pamant)? Ne responsabilizam, ne asumam si oprim defrisarea, poluarea, plantand si fiind atenti.

Forta vitala a noastra este afectata, caci ne autoflagelam.
Prin ce gradini ne-am pre(a)umblat si pe alecui ogoare le-am udat?

Pricepem ca taiem din radacini padurile vii din noi? Pomul vietii isi usuca crengile. Sub a cui umbra am adormit asa de profund de nu mai auzim ceasurile desteptatoare care parca au ecori din ce in ce mai rasunatoare?

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s