Recunoștința amplificǎ bucuria împlinirilor și le dǎ gust

Ne propunem țeluri și ne stabilim vise, așa este recomandat și sǎnǎtos pentru a ne atinge aspiratiile, însǎ ca atunci când cineva ti oferǎ o cafea  și tu îi multumești, tot așa e benefic, natural  și chiar cu efect de conștientizare a prezentului, sǎ fii mereu recunoscǎtor pentru ceea ce ai.

 recunostinta

Suntem mereu concentrati pe ceea ce nu avem în loc sǎ fim recunoscǎtori pentru ceea ce avem, pentru cǎ avem sentimentul cǎ “ni se cuvine”. Recunoștința ne face sǎ realizǎm cǎ tot ceea ce avem este cu adevarat un dar.

Noi atragem ceea ce existǎ în viața noastrǎ, suntem oameni minunați, cu puteri lǎuntrice de neimaginat, însǎ acestea sunt direct proporționale cu capacitatea de a accepta partea divinǎ din noi și de a ne conecta la Sursǎ, la tot ceea ce este pentru noi, pentru cǎ facem parte dintr-un întreg.

Nu suntem de nicǎieri, suntem creație divinǎ, avem trup creat pentru ca sufletul nostru sǎ poatǎ trǎi o experiențǎ umanǎ, iar pentru asta suntem recunoscǎtori.

Când acorzi timp sufletului tǎu și ieși cu familia și prietenii la plimbare în naturǎ, iar pǎdurea te dezmiardǎ, copacii îți oferǎ aer proaspǎt, florile îți încântǎ privirea, albinile zumzǎie, pǎsǎrile cântǎ armonios și curativ, ființa ta se bucurǎ și parcǎ și relația cu ceilalți și cu tine devine mai armonioasǎ. Tuturor acestora, Pǎmântului Mamǎ sǎ-I fim recunoscǎtori, sǎ-I mulțumim și sǎ o respectǎm, sǎ iubim tot ceea ce este pentru cǎ este minunat și ni se oferǎ  “pe gratis”, nu noi le-am creat și totuși beneficiem atât de frumos de ele. Natura ne oferǎ tot ceea ce sufletului îi lipsește la un moment dat, tǎranul român are o vorbǎ care îndeamnǎ ca atunci când eși supǎrat sǎ iei un copac în brațe, pentru ca el îți oferǎ din energia și vitalitatea lui, el ca si tine este VIATA, nu doar are viata. Viața lui este armonioasa pentru cǎ trǎiește în continuǎ recunoștințǎ și iubire, nefǎcându-și griji și neavând temeri, el știe cǎ universul îi va da și mâine cele necesare, primind apa cerului și hranǎ de la sol, oferind la randu-i fructe.

Când ești recunoscǎtor te centrezi cu atentia pe lucrurile pozitive din viața ta, mintea este ocupatǎ cu frumosul, cu binele și cu farmecul vieții, nemaifiind absorbitǎ de temeri și nemulțumiri. Recunoștința te ajutǎ sǎ te simți bine cu tine, îți amplifici încrederea, te bucuri de prezent, ești  mulțumit și acționezi ca atare, iar o acțiune armonioasa atrage dupǎ sine rezultate in armonie.

“În viaţa noastră de zi cu zi trebuie să ne dăm seama că nu fericirea ne face recunoscători, ci recunoştinţa ne face fericiţi.”  Albert Clarke

Trezeste-te dimineața cu gânduri de recunostințǎ și spune-ți: mulțumesc și sunt recunoscǎtor pentru aceastǎ nouǎ zi, mulțumesc pentru corpul meu, sunt recunoscǎtor pentru pǎrinții mei, pentru partenerul meu, pentru frații și rudele mele, pentru vocația mea, pentru oamenii minunați cu care interactionez zi de zi, pentru lecțiile, cǎrțile și filmele din viața mea și toate celelalte.  Recunoștința amplificǎ bucuria împlinirilor, ba mai mult, te face conștient și îți pregǎtește sufletul, îl deschide pentru a primi și a oferi

Imagineazǎ-ți cǎ ai plantat un copǎcel și cu cât continui sǎ-l uzi și sǎ ai grija de el, cu atât el va deveni mai mare, mai frumos și mai roditor, așa este și cu reconoștința. Cu cât îți uzi semintele plantate, rezultatele, cu recunoștințǎ, oricât ar fi ele de mǎrunte, cu atat  vor fi mai stimulate sǎ creascǎ, însǎ recunoștința sǎ fie sincerǎ, din suflet  nu din ego și din simplu interes de a primi mai mult,

Simt sǎ mai fac o precizare, recunoștința nu este datorie. Invațǎ sǎ primești, sǎ te bucuri de darurile vieții, pentru cǎ recunoștința este puterea de a primi!

Datoria este constrangere, însǎ recunoștința este o virtute!

Oferǎ din inimǎ, dacǎ simți și când simți!

O recomandare pe care am primit-o de curând și pe care o voi aplica, este un jurnal al recunoștinței în care sǎ scriu în fiecare searǎ ce am realizat peste zi, cui îi sunt recunoascǎtoare pentru acestea și de ce. Haide sǎ-l începem împreunǎ și sǎ împǎrtǎșim peste ceva timp, ce schimbǎri am simțit în viața noastrǎ.

Însǎ, în paralel fǎ o listǎ cu toate recunoștințele tale (întâmplǎri, oameni, sǎnǎtate etc), ține-o aproape de tine și mai adaugǎ câte una de câte ori simți, dar mai ales recitește-o zilnic. Începe aceastǎ listǎ cu tine, fii recunoscǎtor fațǎ de tine cǎ decizi în fiecare moment ce-i mai bine pentru viața ta.

 

Cu recunoștințǎ pentru ceea ce ești,

Alina

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s