Respira inainte de toate!

Imagine

Zilnic suntem “prada” emotiilor/programelor scrise de-a lungul timpului de parinti, profesori, mass-media etc, traim nemultumiri si reprimam furii si dorinte. Stim ca este o eroare pe care trebuie sa o corectam, stim ca emotiile negative bareaza orizonturile, insa traim mereu cu aceleasi convingeri, aceleasi temeri, aceleasi reguli si ne asteptam la rezultate diferite, dar vestea, buna sau rea nu stiu, este ca nu vor veni….pana nu facem ceva diferit.

Conform legii atractiei lucrurile functioneaza cam asa: scrieti dorinte, lipiti imagini la vedere. Scrieti cat mai multe, vizualizati-le pe fiecare in parte (ce bine este sa am masina acea, ce frumos este sa obitn acel lucru, deja esti in acea stare) si sa fie afirmatii pozitive, spune exact ce vrei sa obtii nu ce nu vrei sa obtii (ex: “imi doresc sa fie liniste si pace” si nu “imi doresc sa nu se mai certe”), implica-te emotional si lasa-te surprins!

Fericirea apare numai in urma unei realizari proprii. Dorinta de a realiza ceva, de a avea, de a oferi ne misca, ne alunga din locul ce nu-i al nostru, insa cand iti incepi calatoria proprie, asa cum spunea un proverb englezesc “Un marinar priceput nu s-a format niciodata pe o mare linistita” si trebuie sa ne asumam acest aspect, ne este lectie, face parte din evolutie, din trasaturile ariei din afara zonei de confort.

Dupa cum se stie deja, exista oameni realizatori si cersetori! Realizatorii isi asuma toti bolovanii din drum, ii sfarma sau ii ocolesc,de fapt se comporta ca si cum nu ar fi, dar nu se opresc sa astepte sa dispara. Cersetorii asteapta mereu ceva din exterior, asteapta sa li se intample, poate va veni ceva, insa va fi scurt si neimplinitor.


Ai grija de gandurile si cuvintele tale, ele creaza realitatea.  Daca de exemplu vei spune ca lumea nu are bani, toti cei din jur se vor plange la tine ca nu au bani si nici tu nu vei atrage prea multa abundenta, daca vei spune ca toti barbatii/toate femeile sunt la fel vei atrage exact ceea ce ai gandit cand ai spus-o, Universul asa a primit mesajul.

Sa ne pastram calmul si rabdarea, pacea si iubirea, sa nu intunecam intuitia, sa ascultma ce vine din interior. Sa fim relaxati si sa respiram cu usurinta, tensiunea opune rezistenta si ne tine pe loc.

In liniste auzi intuitia, devii creatorul propriei veiti!

De curand am auzit un exemplu tare bun pentru o astfel de situatie: Ganditi-va ca sunteti pe un vas! Cand incepe furtuna, nu te gandesti decat cum sa supravietuiesti, cum sa scapi cu viata, insa cand apa este limpede orizonturile se zaresc. Asa este si cu linistea interioara, nu lasa pe nimeni sa-ti tulbure apele, nici macar pe tine! Fii calm si traieste dincolo de supravietuire! Respira adanc si vezi orizontul! 


Te imbratisez,

Alina!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Liniste si ascultare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s